Scherm 22

Activiteit ontbijten - ontbijt uitzoeken

Wat je nodig hebt:

 Plaatjes van ontbijtproducten – print voor elk kind 1 keer
 Placemat – print voor elk kind 1 keer
 Infokaart ‘Ontbijt’ – print voor elke ouder 1 keer
 Lijm en scharen

Hoe je de activiteit kunt begeleiden:

  1. Leg voor alle kinderen een A4 met plaatjes van ontbijtproducten en een placemat klaar. Je kunt ook lijm en scharen klaarleggen.
  2. Vraag ouders om samen met hun kind een lekker en gezond ontbijt uit te zoeken. De kinderen en ouders knippen of scheuren de plaatjes uit en plakken deze op de placemat. De beplakte placemat kan mee worden genomen naar huis.
  3. Je kunt bij de activiteit vertellen waarom dagelijks ontbijten belangrijk is. Na een nacht slaap moet het lichaam weer energie krijgen. Een gezond ontbijt levert die energie. Dan kan een kind goed spelen en leren.
  4. Geef ouders de infokaart ‘Ontbijt’ mee naar huis.
  5. Vraag ouders om met hun kind in de aankomende week thuis een gezond ontbijt te maken. Het is leuk als dit het ontbijt is dat ze samen hebben uitgezocht.
  6. Vraag na een week hoe het thuis is gegaan met ontbijten.

Opties:
Organiseer samen met ouders een gezond ontbijt op de groep.
De infokaart ‘Ontbijt’ kun je ook printen op A3 formaat en gebruiken als poster voor in je lokaal.

Organisaties met coach Gezonde Kinderopvang

Op deze pagina kun je zien welke kinderopvangorganisaties een coach Gezonde Kinderopvang in dienst hebben.
Vanaf 2016 leidt Gezonde Kinderopvang (staf)medewerkers in de kinderopvang op tot coach. Intussen zijn er al 1.180 opgeleide coaches Gezonde Kinderopvang. Een coach is hét aanspreekpunt voor een gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt en coacht de eigen collega’s structureel in de scholing Een Gezonde Start.
In de train-de-trainer heeft de coach geleerd te werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang. En ook trainings- en communicatievaardigheden opgedaan en kennis rond gezonde leefstijl. Lees meer over de train-de-trainer en scholing