Scherm 26

Activiteit water drinken - bekertje versieren

Wat je nodig hebt:

Plaatjes van waterdruppels – print voor elk kind 1 keer
Infokaart ‘Water drinken’ – print voor elke ouder 1 keer
Kartonnen waterbekertjes
Lijm en scharen

Hoe je de activiteit kunt begeleiden:

  1. Leg voor alle kinderen een waterbekertje en een A4 met plaatjes van waterdruppels klaar. Je kunt ook lijm en scharen klaarleggen.
  2. Vraag ouders om samen met hun kind het bekertje te versieren.
  3. Laat ouders en kinderen met het versierde bekertje water uit de kraan nemen. Het bekertje kan ook thuis worden gebruikt voor het drinken van water.
  4. Je kunt bij de activiteit vertellen dat water het beste is om te drinken als je dorst hebt en om fit te blijven. Water bevat geen calorieën, het is makkelijk en goedkoop.
  5. Vraag ouders om in de aankomende week thuis water aan te bieden.
  6. Geef ouders de infokaart ‘Water drinken’ mee naar huis. Op de infokaart kunnen kinderen een sticker plakken wanneer ze water drinken.
  7. Vraag na een week hoe het thuis is gegaan met water drinken.
Opties:
Zet een watertap in het lokaal. Dan kun je stukjes fruit en groente toevoegen aan het water en kunnen kinderen zelf hun water tappen.
Kinderen kunnen de bekertjes natuurlijk ook gewoon met kleurtjes versieren.
De infokaart ‘Water drinken’ kun je ook printen op A3 formaat en gebruiken als poster in het lokaal.

Organisaties met coach Gezonde Kinderopvang

Op deze pagina kun je zien welke kinderopvangorganisaties een coach Gezonde Kinderopvang in dienst hebben.
Vanaf 2016 leidt Gezonde Kinderopvang (staf)medewerkers in de kinderopvang op tot coach. Intussen zijn er al 1.180 opgeleide coaches Gezonde Kinderopvang. Een coach is hét aanspreekpunt voor een gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt en coacht de eigen collega’s structureel in de scholing Een Gezonde Start.
In de train-de-trainer heeft de coach geleerd te werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang. En ook trainings- en communicatievaardigheden opgedaan en kennis rond gezonde leefstijl. Lees meer over de train-de-trainer en scholing