Scherm 29

Activiteit binnenspelen en schermtijd - zoekspel

Wat je nodig hebt:

Infokaart ‘Binnenspelen en schermtijd’ – print voor elke ouder 1 keer
Timer

Hoe je de activiteit kunt begeleiden:

  1. Vraag ouders samen met hun kind een zoekspel te spelen. Ouders stellen hiervoor een timer in op bijvoorbeeld 30 seconden of 1 minuut en noemen een voorwerp (in een bepaalde kleur). De kinderen zoeken vervolgens dat voorwerp. Wanneer de timer afgaat, stoppen de kinderen met zoeken. Ouders kunnen bijvoorbeeld de timer op hun telefoon gebruiken maar misschien heb je wel een timer of kookwekker in je lokaal. Dan is het mooi om deze te gebruiken.
  2. Je kunt bij de activiteit vertellen dat ze thuis met een timer ook regels kunnen opstellen voor schermtijd (bijvoorbeeld ‘als de wekker gaat, leg je de tablet weg’).
  3. Geef ouders de infokaart ‘Binnenspelen en schermtijd’ mee naar huis.
  4. Vraag na een week hoe het thuis is gegaan met het opstellen en handhaven van regels over schermtijd. 
Optie:
De infokaart ‘Binnenspelen en schermtijd’ kun je ook printen op A3 formaat en gebruiken als poster voor in je lokaal.

Organisaties met coach Gezonde Kinderopvang

Op deze pagina kun je zien welke kinderopvangorganisaties een coach Gezonde Kinderopvang in dienst hebben.
Vanaf 2016 leidt Gezonde Kinderopvang (staf)medewerkers in de kinderopvang op tot coach. Intussen zijn er al 1.180 opgeleide coaches Gezonde Kinderopvang. Een coach is hét aanspreekpunt voor een gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt en coacht de eigen collega’s structureel in de scholing Een Gezonde Start.
In de train-de-trainer heeft de coach geleerd te werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang. En ook trainings- en communicatievaardigheden opgedaan en kennis rond gezonde leefstijl. Lees meer over de train-de-trainer en scholing