Scherm CGK2

Over de Coach Gezonde Kinderopvang

Wat is een coach Gezonde Kinderopvang (profielschets)

Een coach Gezonde Kinderopvang is medewerker in de kinderopvang die de train-de-trainer van Gezonde Kinderopvang met succes heeft gevolgd en daarvoor een certificaat heeft ontvangen. Een coach kan een pm’er, een pedagogisch specialist, locatiemanager, medewerker kwaliteit of andere stafmedewerker zijn. Maar ook de directeur van een kinderopvangorganisatie kan de coach Gezonde Kinderopvang zijn. Het zijn in ieder geval professionals met ervaring met het trainen en coachen van collega’s en ze hebben affiniteit met een gezonde leefstijl.

Voor meer informatie over de train-de-trainer:

  Aanmelding Train-de-Trainer scholing Een Gezonde Start

Organisaties met coach Gezonde Kinderopvang

Op deze pagina kun je zien welke kinderopvangorganisaties een coach Gezonde Kinderopvang in dienst hebben.
Vanaf 2016 leidt Gezonde Kinderopvang (staf)medewerkers in de kinderopvang op tot coach. Intussen zijn er al 1.180 opgeleide coaches Gezonde Kinderopvang. Een coach is hét aanspreekpunt voor een gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt en coacht de eigen collega’s structureel in de scholing Een Gezonde Start.
In de train-de-trainer heeft de coach geleerd te werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang. En ook trainings- en communicatievaardigheden opgedaan en kennis rond gezonde leefstijl. Lees meer over de train-de-trainer en scholing