Scherm CGK3

Over de Coach Gezonde Kinderopvang

Wat doet een coach Gezonde Kinderopvang

De coach Gezonde Kinderopvang is binnen de organisatie of op de locatie het aanspreekpunt als het gaat om het aanleren en stimuleren van gezonde leefstijl bij de kinderen waarvoor jullie zorgen.

De coach traint collega’s aan de hand van de scholing Een Gezonde Start, stelt een plan van aanpak op: hoe kan aandacht voor leefstijlthema’s als voeding, beweging of mediaopvoeding vormgegeven worden binnen de locatie/organisatie in het dagelijks werk en het beleid. Ook gaat de coach daarover in gesprek met het management, collega’s en ouders. De volgende stap is uiteraard aan de slag te gaan om het plan en de veranderingen die daarvoor nodig zijn te realiseren.

Ook legt een coach verbinding met andere organisaties in de regio die ook met gezondheid of gezonde leefstijl van kinderen bezig zijn. Zoals de GGD, JOGG, buurtsportcoaches, sportservices etc.

Kijk ook op eengezondestart.nl voor meer informatie.

Organisaties met coach Gezonde Kinderopvang

Op deze pagina kun je zien welke kinderopvangorganisaties een coach Gezonde Kinderopvang in dienst hebben.
Vanaf 2016 leidt Gezonde Kinderopvang (staf)medewerkers in de kinderopvang op tot coach. Intussen zijn er al 1.180 opgeleide coaches Gezonde Kinderopvang. Een coach is hét aanspreekpunt voor een gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt en coacht de eigen collega’s structureel in de scholing Een Gezonde Start.
In de train-de-trainer heeft de coach geleerd te werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang. En ook trainings- en communicatievaardigheden opgedaan en kennis rond gezonde leefstijl. Lees meer over de train-de-trainer en scholing