Scherm CGK4

Over de Coach Gezonde Kinderopvang

Wat kan een coach Gezonde Kinderopvang voor mij doen

Bij je coach Gezonde Kinderopvang kun je terecht met al je vragen over gezonde leefstijl en hoe je dit kunt aanleren en stimuleren bij ‘jouw’ kinderen. Ook kun je vragen hoe jij het gezonde voorbeeld kan geven. Vraag je coach om tips hoe je dit kunt aanpakken of hoe je daarover het gesprek aan kan gaan met ouders. Tijdens de training heeft je coach daar allerlei informatie, tips en andere bronnen voor ontvangen die hij kan gebruiken of raadplegen. Zoals de ambassadeurs Gezonde Kinderopvang of de trainers van de kennisinstituten.

Als je je zorgen maakt over de leefstijl van een kind, kun je dit bespreken met je coach en samen kijken hoe je dit eventueel kunt oppakken.

Als je zelf leuke ideeën hebt voor activiteiten of veranderingen in dagelijkse routines die ook helpen een gezonde leefstijl te bevorderen, dan is de coach je sparringpartner.

Organisaties met coach Gezonde Kinderopvang

Op deze pagina kun je zien welke kinderopvangorganisaties een coach Gezonde Kinderopvang in dienst hebben.
Vanaf 2016 leidt Gezonde Kinderopvang (staf)medewerkers in de kinderopvang op tot coach. Intussen zijn er al 1.180 opgeleide coaches Gezonde Kinderopvang. Een coach is hét aanspreekpunt voor een gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt en coacht de eigen collega’s structureel in de scholing Een Gezonde Start.
In de train-de-trainer heeft de coach geleerd te werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang. En ook trainings- en communicatievaardigheden opgedaan en kennis rond gezonde leefstijl. Lees meer over de train-de-trainer en scholing