Scherm GK2

Over Gezonde Kinderopvang

Waarom Gezonde Kinderopvang?

Een gezonde leefstijl van jonge kinderen stimuleren heeft voordelen. Jong geleerd is immers oud gedaan. (On)gezonde gewoontes en gebruiken worden voor een groot deel bepaald door opvoeding en ervaringen in de kindertijd.

Uit onderzoek blijkt dat ongezond gedrag op jonge leeftijd ook op latere leeftijd tot gezondheids-problemen kan leiden. Bovendien hebben gezonde mensen over het algemeen een betere kwaliteit van leven. Ook kunnen ze langer en beter meedoen in de maatschappij. Het aanleren van een gezonde leefstijl kan dan ook het beste zo jong mogelijk beginnen. Samen met ouders spelen de kinderopvang en dus ook jij als pedagogisch professional, een belangrijke rol! Jij bent een voorbeeld voor de kinderen en hun ouders.

Organisaties met coach Gezonde Kinderopvang

Op deze pagina kun je zien welke kinderopvangorganisaties een coach Gezonde Kinderopvang in dienst hebben.
Vanaf 2016 leidt Gezonde Kinderopvang (staf)medewerkers in de kinderopvang op tot coach. Intussen zijn er al 1.180 opgeleide coaches Gezonde Kinderopvang. Een coach is hét aanspreekpunt voor een gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt en coacht de eigen collega’s structureel in de scholing Een Gezonde Start.
In de train-de-trainer heeft de coach geleerd te werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang. En ook trainings- en communicatievaardigheden opgedaan en kennis rond gezonde leefstijl. Lees meer over de train-de-trainer en scholing