Scherm GK6

Test: Hoe gezond is mijn kinderopvang?

Met de test Hoe gezond is jouw kinderopvang? heb je snel in beeld hoe het er met gezonde leefstijl op jouw locatie voor staat. Je kunt de test zelf invullen of bijvoorbeeld aan collega’s of ouders vragen dit te doen.

Doe de test (dagopvang) | Gezondekinderopvang.nl


Hoe werkt de test?

Binnen Gezonde Kinderopvang zijn er tien verschillende gezondheidsthema’s. Per thema beantwoord je vijf korte vragen met drie antwoordmogelijkheden. Tot slot geef je bij het thema je ambitie aan; wil je méér met het thema doen? Aan het eind druk je op de knop ‘indienen’ en zie je direct de uitslag. Ook krijg je tips welke stappen je kunt zetten op weg naar een (nog) gezondere kinderopvang. Onderaan de resultatenpagina heb je de mogelijkheid om de testuitslag op te slaan of te versturen.

Organisaties met coach Gezonde Kinderopvang

Op deze pagina kun je zien welke kinderopvangorganisaties een coach Gezonde Kinderopvang in dienst hebben.
Vanaf 2016 leidt Gezonde Kinderopvang (staf)medewerkers in de kinderopvang op tot coach. Intussen zijn er al 1.180 opgeleide coaches Gezonde Kinderopvang. Een coach is hét aanspreekpunt voor een gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt en coacht de eigen collega’s structureel in de scholing Een Gezonde Start.
In de train-de-trainer heeft de coach geleerd te werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang. En ook trainings- en communicatievaardigheden opgedaan en kennis rond gezonde leefstijl. Lees meer over de train-de-trainer en scholing